Koreaanse stoof met kimchi en tofu
- Totale tijd 40min.
- 5min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 el olie
1 stuk ui, gesnipperd
2 teentje knoflook, geperst
400 g kimchi, grofgehakt
1 el suiker
1 tl chili
2 el gochujang (Koreaanse rode peperpasta)
750 ml groentebouillon
250 g stevige tofu, geperst en in plakken
sesamolie
korianderblaadjes, voor de garnering
sesamzaad, voor de garnering
Bereiding
Stap 1 /3
Snipper, hak en snijd alle ingrediënten
Stap 2 /3
Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de kimchi toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de suiker, de chilivlokken en de gochujang toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 3 /3
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel rustig aan de kook. Laat afgedekt ca. 20 minuten rustig stoven. Leg de plakken tofu boven op het stoofgerecht, leg het deksel weer op de pan en verwarm nog 10 minuten door. Druppel er voor het serveren wat sesamolie overheen en bestrooi met koriander en sesamzaadjes.