Snelle kruimeltaart met bramenjam
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 stuk
125 g ongezouten boter
50 g kristalsuiker
1 stuk ei
2 tl zonnebloemolie
1 tl vanille extract
1 snuifje zout
350 g bloem
2 tl bakpoeder
400 g bramenjam
poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd de boter in dobbelsteentjes. Meng dit met een handmixer met de suiker tot een romig geheel.
Stap 2 /7
Voeg het ei, de zonnebloemolie, vanille extract en een klein snufje zout toe. Mix dit goed door met de handmixer.
Stap 3 /7
Voeg tot slot 250 gram bloem en het bakpoeder toe. Mix dit goed met de handmixer en vervolgens met je handen tot een deeg.
Stap 4 /7
Vet een ovenschaal of bakblik in met olie. Gebruik 2/3e van het deeg om de bodem te beleggen. Prik hier gaatjes in met een vork.
Stap 5 /7
Voeg de bramenjam (of een andere jam naar keuze) toe, op het deeg.
Stap 6 /7
Gebruik de resterende 100 gram bloem om met het resterende deeg (1/3e deel) een kruimeldeeg te maken. Dit doe je door de bloem toe te voegen en met je handen tot een grof kruimeldeeg te mengen (zoals bij appelkruimeltaart).
Stap 7 /7
Bestrooi de jam met het kruimeldeeg. Bak de kruimeltaart af op 180 graden voor 20 minuten. Laat goed afkoelen en bestrooi de kruimeltaart tot slot met poedersuiker.