Italiaanse kruimeltaart met chocolade
- Totale tijd 1u. 50min.
- 15min.
Bereiden - 50min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
1590 g Bloem
600 g Witte suiker
3 Bakpoeder (30 g)
540 g Boter
9 Eieren
3 Zout
1200 g Chocoladepasta
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en drie flinke snufjes zout in een kom. Klop flink om de klonten te breken. Voeg de boter toe. Kneed met je vingers om een regelmatig kruimeldeeg te krijgen. Voeg als laatste de eieren toe en kneed tot een mooi deeg.
Stap 2 /4
Verkruimel een groot gedeelte van het deeg in de vorm. Druk aan om een bodem te maken. Bedek met chocoladepasta waarbij je rondom de rand 1 cm vrijlaat. Verkruimel de rest van het deeg op de pasta, net als bij een crumble. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 3 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /4
Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.