Gepaneerde artisjokharten met Italiaanse tonijntartaar
- Totale tijd 47min.
- 30min.
Bereiden - 17min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Bereiding
Stap 1 /9
Hak de tonijn en de olijven in stukjes. Meng dit door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Zet dit opzij op een koele plaats.
Stap 2 /9
Bestrijk de ActiFry pan licht met olie.
Stap 3 /9
Klop in een kom de eieren met zout en peper. Doe het paneermeel in een andere schaal.
Stap 4 /9
Doe de artisjokharten in een kom. Strooi de bloem eroverheen. Roer goed door zodat ze helemaal bedekt zijn met bloem.
Stap 5 /9
Klop de artisjokharten eerst één voor één tegen de rand om overtollige bloem te verwijderen, voordat je ze door het ei en het paneermeel haalt.
Stap 6 /9
Leg de artisjokken direct in de ActiFry pan. Strooi de pijnboompitten eromheen en besprenkel met olie. Sluit de deksel.
Stap 7 /9
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 8 /9
Leg de artisjokharten op borden. Meng de tartaar met de gegrilde pijnboompitten. Beleg de artisjokken met het mengsel.
Stap 9 /9
Serveer met een klein beetje olijfolie, versgemalen peper en fleur de sel.