Gepaneerde artisjokharten met Italiaanse tonijntartaar
Tefal
Recept van Tefal

Gepaneerde artisjokharten met Italiaanse tonijntartaar

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 47min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    17min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

Bereiding

Stap 1 /9

Hak de tonijn en de olijven in stukjes. Meng dit door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Zet dit opzij op een koele plaats.

Stap 2 /9

Bestrijk de ActiFry pan licht met olie.

Stap 3 /9

Klop in een kom de eieren met zout en peper. Doe het paneermeel in een andere schaal.

Stap 4 /9

Doe de artisjokharten in een kom. Strooi de bloem eroverheen. Roer goed door zodat ze helemaal bedekt zijn met bloem.

Stap 5 /9

Klop de artisjokharten eerst één voor één tegen de rand om overtollige bloem te verwijderen, voordat je ze door het ei en het paneermeel haalt.

Stap 6 /9

Leg de artisjokken direct in de ActiFry pan. Strooi de pijnboompitten eromheen en besprenkel met olie. Sluit de deksel.

Stap 7 /9

Bak gedurende de aangegeven tijd.

Stap 8 /9

Leg de artisjokharten op borden. Meng de tartaar met de gegrilde pijnboompitten. Beleg de artisjokken met het mengsel.

Stap 9 /9

Serveer met een klein beetje olijfolie, versgemalen peper en fleur de sel.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760