Kip met Mexicaanse saus (Pipian)
- Totale tijd 1u. 16min.
- 15min.
Bereiden - 1u. 1min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 ancho-chilipepers
1 stuk Maïstortilla
600 g Kipfilet
400 g Gekookte rijst
60 g Pompoenpitten
20 g Sesamzaadjes
3 cl Olijfolie
1 Ui
3 teentje Knoflook
0.5 tl Gemalen zwarte peper
1 tl Chilipoeder
1 tl Gemalen kaneel
1 tl Gedroogde tijm
1 tl Gemalen kruidnagel
1 el Bruine suiker
1 tl Cacaopoeder
30 g Tomatenpuree
400 g Tomaten
40 cl Kippenbouillon
Zout
Bereiding
Stap 1 /3
Doe alle ingrediënten behalve de kip, tortilla en rijst in de blender. Sluit het deksel en start de mixer.
Stap 2 /3
Bak de kip een paar minuten in een hete pan met een beetje olie, voeg dan de saus toe en laat 1 uur op een heel laag vuur sudderen tot het vlees zacht en geurig is.
Stap 3 /3
Dien op met de rijst en garneer met pompoenpitten.