Kip-baconspiesjes met honing & frisse tomatensalsa
- Totale tijd 23min.
- 15min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
200 g kipfilet
6 plakjes bacon
3.5 el olijfolie
1.5 el honing
2 trostomaten
1 kleine rode ui
2 el peterselie en/of koriander, fijngehakt
1 el citroensap
12 tapasprikkers
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de kipfilet in 12 repen en rijg aan de tapasprikkers. Halveer de plakjes bacon in de lengte en wikkel ze om de kipspiesjes.
Stap 2 /4
Meng 1,5 el olijfolie met de honing. Bestrijk er de spiesjes mee. Bak de spiesjes in de heteluchtfriteuse in 8 min. op 180 graden goudbruin en gaar. Heb je een Easy Fry & Grill? Gebruik dan de grill-stand voor 8 minuten op 180 graden.
Stap 3 /4
Halveer intussen de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snipper de ui heel fijn. Meng de tomaat met de ui, de peterselie en/of koriander, het citroensap en de laatste 2 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 4 /4
Leg de spiesjes op een schaal of plank en serveer met de tomatensalsa.