Kipdrumsticks met krieltjes
- Totale tijd 1u.
- 20min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /7
Hak de knoflook fijn.
Stap 2 /7
Schil de aardappelen. Spoel ze af met water en droog ze.
Stap 3 /7
Snijd ze van boven naar beneden doormidden. Snijd de helften weer van boven naar beneden door de helft.
Stap 4 /7
Snijd elk stuk in plakken van 0,5 à 1 cm dikte.
Stap 5 /7
Leg de knoflook en de gekruide kip aan de kant van het handvat in de pan en dan de aardappels daar tegenover. Besprenkel de aardappels met de olie. Sluit de deksel.
Stap 6 /7
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 7 /7
Leg, voor extra smaak, je aardappelen en kipdrumsticks een tijdje in een pittige marinade vóór het bakken. Gebruik vastkokende aardappelen.