Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Knoflookbrood met kaas

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 47min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    2min.
  • Afkoelen
    30min.

Ingrediënten

1 persoon

  • 250 g Bloem

  • 5 Droge gist

  • 1 tl Suiker

  • 0.5 tl Zout

  • 150 ml Lauw water

  • 1 el Olijfolie

  • 30 teentje Knoflook

  • 20 g Olijfolie

  • 50 g Geraspte mozzarella

  • Gemalen peper

  • 20 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 tl Tijm

Bereiding

Stap 1 /11

Voor het deeg meng je de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat 5 minuten staan tot het een beetje begint te schuimen.

Stap 2 /11

Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed in ±8 minuten tot een soepel deeg (met de hand of keukenmachine).

Stap 3 /11

Vorm een bol van het deeg, leg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek (bijv. oven op 30-40°C of bij een verwarming) voor 20-30 minuten. Het deeg moet ongeveer verdubbelen. Zet ondertussen de Pizza Pronto aan om te verwarmen.

Stap 4 /11

Maak ondertussen de gekonfijte knoflook. Giet de olijfolie in een steelpan en laat de knoflookteentjes op een laag vuur trekken. Na ongeveer twintig minuten zullen de knoflookteentjes gekarameliseerd zijn: controleer hun textuur met een mesje. Het lemmet moet er makkelijk doorheen glijden. Zo niet, laat ze dan nog wat langer koken. Laat de gekonfijte knoflook afkoelen en verwijder de velletjes. Bewaar alleen het vruchtvlees. Doe de knoflook en olie in twee bakjes.

Stap 5 /11

Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om je werkblad en de onderkant van het deeg te bestuiven. Dit voorkomt dat het deeg blijft plakken en maakt het makkelijker om het te verplaatsen. Rol het deeg uit tot een ovale vorm van ongeveer 22 cm lang en 12 cm breed.

Stap 6 /11

Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.

Stap 7 /11

Plaats de pizza in de oven en bak gedurende 90 seconden, draai de pizza regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig bakt.

Stap 8 /11

Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord.

Stap 9 /11

Leg het knoflookbrood op de ovenschep: verdeel de gekonfijte knoflook over het brood. Besprenkel in een spiraalvormige beweging met de olijfolie met knoflook. Voeg de geraspte mozzarella toe.

Stap 10 /11

Plaats het knoflookbrood terug in de oven en bak ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het deeg gelijkmatig bakt.

Stap 11 /11

Haal het knoflookbrood met de ovenschep uit de oven en schuif het op een serveerbord. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, gemalen peper en tijm. Snijd in rechthoekjes, serveer en geniet!

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
20min.

Eierschotel met pancetta en knoflookbrood

ratings.NaN

Knoflookbrood met kaas - Recepten undefined | Tefal
Eierschotel met pancetta en knoflookbrood
Tefal
Tefal
35min.

Macaroni met kaas

ratings.NaN

Knoflookbrood met kaas - Recepten undefined | Tefal
Macaroni met kaas
Tefal
Tefal
35min.

Aardappels met kaas

ratings.0

Knoflookbrood met kaas - Recepten undefined | Tefal
Aardappels met kaas
Tefal
Tefal
50min.

Macaroni met kaas

ratings.NaN

Knoflookbrood met kaas - Recepten undefined | Tefal
Macaroni met kaas
Tefal
Tefal
41min.

Gehaktballetjes met kaas

ratings.0

Knoflookbrood met kaas - Recepten undefined | Tefal
Gehaktballetjes met kaas