Koffie- en walnotencake
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
8 personen
85 g Walnoten
225 g Bloem
1 tl Bakpoeder
2 tl Gemalen koffie
3 el Heet water
225 g Zachte boter
225 g Basterdsuiker
4 Eieren
155 g Zachte boter
280 g Poedersuiker
2.5 tl Gemalen koffie
1 tl Water
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /7
Voor de cake: hak de noten grof met een mes. Meng de bloem met het bakpoeder. Los de gemalen koffie op in heet water.
Stap 2 /7
Klop de zachte boter met de basterdsuiker tot een gladde crème, voeg vervolgens één voor één de eieren toe, afwisselend met een eetlepel van het bloemmengsel. Roer de opgeloste koffie en de resterende bloem met gist erdoor. Voeg de gehakte noten toe en roer door.
Stap 3 /7
Leg een vel bakpapier op de bodem van de ovenaccessoire. Schenk het cakebeslag erin en maak de bovenkant glad. Zet de accessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 20 minuten koken.
Stap 4 /7
Doe de cake op een rek, haal het bakpapier weg en laat volledig afkoelen voordat je de cake in twee gelijke rechthoeken snijdt.
Stap 5 /7
Voor de room: klop de boter met een elektrische mixer totdat het glad en wit is.
Stap 6 /7
Voeg de poedersuiker lepel voor lepel toe terwijl je blijft mixen. Los de gemalen koffie op in water en voeg toe aan de crème.
Stap 7 /7
Doe de crème in een spuitzak en spuit op de bovenkant van een rechthoek cake. Leg er de tweede rechthoek op en versier met de resterende crème. Laat voor het serveren ten minste 30 minuten afkoelen in de koelkast.