Smeuïge cakejes met koffie en mascarpone
- Totale tijd 51min.
- 25min.
Bereiden - 16min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
4 Stijfgeklopte eiwitten
140 g Suiker
10 cl Zeer sterke koffie
220 g Mascarpone
280 g Bloem
2 Bakpoeder (10 g)
2 Zout
180 g Mascarpone
40 g Stukjes chocolade
20 g Poedersuiker
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de mascarpone, de stukjes chocolade en de poedersuiker in een kom en meng met een lepel. Zet koel weg.
Stap 2 /4
Doe de eiwitten, de suiker en twee snufjes zout in een kom. Klop met een mixer totdat het mengsel licht schuimt. Voeg al kloppend de mascarpone toe. Voeg al kloppend de koffie toe. Voeg als laatste het gezeefde mengsel van bloem en bakpoeder toe en klop nogmaals. Meng met een soepele spatel en schraap de wand van de kom.
Stap 3 /4
Vul de vormpjes met iets meer dan de helft van het deeg. Doe in het midden een theelepel mascarpone met chocoladestukjes. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 4 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen en haal de muffins uit de vorm.