Italiaanse cake met mascarpone en droge rozijnen
- Totale tijd 1u. 3min.
- 15min.
Bereiden - 33min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
9 Kleine eieren
435 g Mascarpone
435 g Suiker
435 g Bloem
3 Bakpoeder (15 g)
270 g Droge rozijnen
6 Amandelschaafsel
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Vet de vorm in en strooi het amandelschaafsel op de bodem.
Stap 2 /5
Zeef de bloem en het bakpoeder, en meng ze door elkaar zodat het bakpoeder goed verspreid wordt.
Stap 3 /5
Doe de mascarpone, de suiker en drie snufjes zout in een kom en meng door elkaar met een spatel. Klop vervolgens nog enkele seconden. Voeg al roerend de eieren een voor een toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Klop flink. Voeg de rozijnen toe en roer met een soepele spatel waarbij je goed langs de randen van de kom gaat.
Stap 4 /5
Giet het beslag in de vorm en zet deze in de Cake Factory.
Stap 5 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen en smullen maar.