Cakejes met grapefruit en amandelschaafsel
- Totale tijd 1u.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
300 g Bloem
1 tl Bakpoeder (6 g)
4 Natriumbicarbonaat (4 g)
160 g Witte suiker
160 g Grapefruitsap (ongeveer 1 grapefruit)
18 cl Neutrale olie
2 cl Citroensap
120 g Geroosterd amandelschaafsel
Grapefruit
2 Zout
Glazuur:
260 g Poedersuiker
2 Eiwitten
Decoratie:
12 Grapefruit
Toebehoren
Bakvorm voor 6 mini cakes
Bereiding
Stap 1 /4
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en twee snufjes zout. Voeg het grapefruitsap, het citroensap en de olie toe, en meng door elkaar. Voeg de geraspte grapefruitschil en het amandelschaafsel toe. Meng door elkaar en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 2 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /4
Laat afkoelen volgens de aangegeven tijd en haal uit de vorm.
Stap 4 /4
Doe de poedersuiker, de eiwitten en indien nodig een beetje grapefruitsap in een kom en meng totdat het glazuur glad, maar niet meer te vloeibaar is. Bestrijk de cakejes met het glazuur en doe hier een dun plakje grapefruit op. Laat vervolgens enkele minuten drogen.