Meringues met grapefruit
- Totale tijd 3u. 25min.
- 25min.
Bereiden - 2u.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
2 Eiwit
50 g Suiker
50 g Poedersuiker
20 cl Grapefruitsap
130 g Suiker
4 Ei
20 g Maizena
100 g Boter
2 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Klop de eiwitten stijf. Voeg zodra ze stijf zijn eerst de suiker toe terwijl je het mengsel goed blijft kloppen, gevolgd door de poedersuiker. Blijf kloppen totdat je een glad en glanzend mengsel hebt.
Stap 2 /9
Giet het mengsel in een spuitzak.
Stap 3 /9
Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm.
Stap 4 /9
Maak meringues met een doorsnede van 3 of 4 centimeter en plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat de meringues volledig afkoelen en hard worden voordat je ze van het bakpapier haalt. Stop ze in een luchtdichte doos.
Stap 6 /9
Klop in een kom de eieren los met de suiker en een snufje zout.
Stap 7 /9
Doe de maizena in een beetje grapefruitsap, giet dit in een pan met de rest van de grapefruitsap. Verwarm terwijl je blijft kloppen todat de crème dikker wordt en begint te koken.
Stap 8 /9
Zet het vuur uit. Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Klop totdat de boter goed is opgenomen. Giet de crème in een pot en bewaar in de koelkast.
Stap 9 /9
Snijd de meringues als je ze gaat eten met een kartelmes horizontaal door midden. Bestrijk de onderkant met de grapefruitcrème. Leg de bovenkant weer op de meringue en serveer.