Meringues met cacao en kaneel
- Totale tijd 2u. 50min.
- 20min.
Bereiden - 2u.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
130 g Eiwit
130 g Poedersuiker
130 g Suiker
4 Cacao
Kaneel
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
Meng de twee suikersoorten.
Stap 2 /7
Voeg aan de eiwitten een paar druppels citroensap of witte azijn toe (optioneel) en klop stijf met behulp van een keukenapparaat.
Stap 3 /7
Voeg als de eiwitten schuimig zijn de suikersoorten eetlepel voor eetlepel toe en wacht steeds 30 seconden voordat je een nieuwe eetlepel toevoegt. Klop nog 3 minuten.
Stap 4 /7
Voeg voorzichtig de cacao en de kaneel toe. Giet het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Stap 5 /7
Bestuif de vorm met een beetje maizena. Maak 12 mooie meringues. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /7
Laat afkoelen en haal voorzichtig los. Smullen maar!