Koude erwten- en muntsoep
- Totale tijd 1u. 40min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 1u. 20min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 el boter of margarine
100 g gesneden lente-uien
400 g diepvrieserwten
400 ml groentebouillon
300 ml karnemelk
60 g gehakte verse muntblaadjes
1 snuifje zout
blaadjes verse munt om te garneren
Bereiding
Stap 1 /7
Laat de boter in een pan op een middelhoog vuurtje smelten. Bak de lente-uien in de boter tot ze zacht zijn, roer regelmatig.
Stap 2 /7
Voeg de erwten en bouillon toe. Laat sudderen. Laat 10 minuten koken, roer af en toe.
Stap 3 /7
Haal van het vuur. Laat 20 minuten afkoelen.
Stap 4 /7
Doe het mengsel van erwten, karnemelk, gehakte munt en zout in de blenderkan.
Stap 5 /7
Stel het aangegeven programma in op één minuut en start het programma.
Stap 6 /7
Giet in een grote kom en dek af.
Stap 7 /7
Zet 1 uur in de koelkast of tot het goed afgekoeld is. Garneer elke portie met muntblaadjes en peper.