Krokant gepaneerde gamba's in zoetzure saus
- Totale tijd 23min.
- 15min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Gamba's
100 g Panko of klassiek paneermeel
2 Eieren
1 tl Kerriepoeder
75 g Bloem
Zout en peper
Olie
3 el Ketchup
2 el Ciderazijn
1 el Sojasaus
2 el Bruine suiker
1 el Maïzena
1 teentje Knoflook
1 stuk Verse gember
10 cl Water
Bereiding
Stap 1 /5
Maak drie borden klaar voor het paneren van de gamba's: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en kerriepoeder en één met het paneermeel. Breng de bloem en het broodkruim op smaak met zout en peper. Haal elke gamba door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel, en zorg ervoor dat elke gamba goed bedekt is.
Stap 2 /5
Leg de gepaneerde gamba's op de grill. Doe desgewenst een beetje oliespray op de gamba's voor een krokantere textuur.
Stap 3 /5
Leg de gamba's in het apparaat en bak ze tot ze goudbruin en krokant zijn.
Stap 4 /5
Bereid de zoetzure saus terwijl de gamba's koken. Meng in een kleine steelpan de ketchup, de ciderazijn, de sojasaus, de bruine suiker, de knoflook, de gember en het water. Breng dit aan de kook. Voeg de in wat water opgeloste maïzena toe en roer voortdurend tot de saus dikker wordt. Houd ze warm.
Stap 5 /5
Neem de handgreep met beide handen vast en open het apparaat om de gamba's er voorzichtig uit te halen. Serveer met de zoetzure saus. Laat het smaken!