Paprikazalm en gebakken courgettelinten
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 tl Gerookt paprikapoeder
0.5 tl Chilivlokken
0.5 citroen, sap en geraspte schil
3 el Olijfolie
Zout
4 portie zalmfilets zonder vel (ongeveer 560 g)
550 g courgettes (ongeveer 2)
3 teentje Knoflook
1 handvol Basilicumblaadjes
30 g ontpitte groene olijven
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de gerookte paprikapoeder met de helft van de chili, citroensap, eenderde van de olijfolie en zout. Schenk dit over de zalmfilets en laat marineren.
Stap 2 /5
Was en snijd de courgettes in heel dunne plakken, bij voorkeur met een mandoline. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Stap 3 /5
Doe de fijngesneden knoflookteentjes met tweederde van de olijfolie, zout en de andere helft van de chili in de ovenaccessoire.
Stap 4 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Roer de knoflook regelmatig om en leg zodra de gril is voorverwarmd de courgettelinten in de ovenaccessoire en leg de zalmfilets op de grilplaat. Gril de zalmfilets ongeveer 4 minuten aan elke kant en roer de courgette regelmatig door.
Stap 5 /5
Voeg de geraspte citroenschil, basilicumblaadjes en olijven toe aan de ovenaccessoire, meng nog een keer en serveer met de gegrilde zalmfilets.