Sinaasappelcakejes met stukjes chocolade
- Totale tijd 1u. 6min.
- 20min.
Bereiden - 31min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
100 g boter
60 g honing
60 g suiker
2 eieren
2 eierdooiers
16 cl vers sinaasappelsap
360 g bloem
2 afgestreken theelepels bakpoeder (10 g)
1 sinaasappel
140 g stukjes chocolade
2 snufjes zout
Toebehoren
Bakvorm voor 6 mini cakes
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de boter in een kom. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 2 /4
Vul ondertussen een kom met de honing, de suiker, de eieren, de eierdooiers en twee snufjes zout en klop stevig door. Klop de gesmolten boter en het sinaasappelsap door het beslag. Voeg de bloem, het bakpoeder en de geraspte sinaasappelschil toe. Roer goed en klop op het laatst luchtig door. Schep de stukjes chocolade door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 3 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /4
*Laisser tiédir et démouler pour les savourer encore un peu chaud.