Vegan ice-cream with date caramel
- Totale tijd 8u. 16min.
- 15min.
Bereiden - 1min.
Koken - 8u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
10 cl Kokosmelk
50 g Ijsblokjes
40 g Cashewnoten
80 g Medjool dadels
15 g Kokossuiker (of bruine suiker)
3 cl Water
1 snuifje Fleur de sel (of zeezoutvlokken)
Toebehoren
400 mL drinkfles 700 mL drinkfles
Bereiding
Stap 1 /4
Bevries de kokosmelk in een ijsblokjesbakje gedurende 4 uur.
Stap 2 /4
Kook de noten en dadels in een steelpan in een klein beetje water op een heel laag vuur gedurende 10 minuten of totdat het water volledig opgenomen is. Zet het mengsel even apart en laat afkoelen.
Stap 3 /4
Doe de ijsblokjes, de kokosijsblokjes, het dadel-en notenmengsel in het apparaat en voeg er water en zout aan toe. Bevestig de mesjes op de On The Go-fles en zet hem vast op de basis. En blenden maar!
Stap 4 /4
Blend het geheel nogmaals, indien nodig. Giet het mengsel in een vorm en zet je bereiding voor ongeveer 4 uur in de diepvries alvorens op te dienen. Je kan het naar wens garneren met wat vloeibare vegan karamelsaus.