Vegan ice-cream with date caramel - Recepten Blend up | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Vegan ice-cream with date caramel

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 8u. 16min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    1min.
  • Afkoelen
    8u.

Ingrediënten

4 personen

  • 10 cl Kokosmelk

  • 50 g Ijsblokjes

  • 40 g Cashewnoten

  • 80 g Medjool dadels

  • 15 g Kokossuiker (of bruine suiker)

  • 3 cl Water

  • 1 snuifje Fleur de sel (of zeezoutvlokken)

Toebehoren

  • 400 mL drinkfles
    400 mL drinkfles
  • 700 mL drinkfles
    700 mL drinkfles

Bereiding

Stap 1 /4

Bevries de kokosmelk in een ijsblokjesbakje gedurende 4 uur.

  • 10cl Kokosmelk

Stap 2 /4

Kook de noten en dadels in een steelpan in een klein beetje water op een heel laag vuur gedurende 10 minuten of totdat het water volledig opgenomen is. Zet het mengsel even apart en laat afkoelen.

  • 40g Cashewnoten
  • 80g Medjool dadels

Stap 3 /4

Doe de ijsblokjes, de kokosijsblokjes, het dadel-en notenmengsel in het apparaat en voeg er water en zout aan toe. Bevestig de mesjes op de On The Go-fles en zet hem vast op de basis. En blenden maar!

  • 10cl Kokosmelk
  • 50g Ijsblokjes
  • 40g Cashewnoten
  • 80g Medjool dadels
  • 3cl Water
  • 1snuifje Fleur de sel (of zeezoutvlokken)

Stap 4 /4

Blend het geheel nogmaals, indien nodig. Giet het mengsel in een vorm en zet je bereiding voor ongeveer 4 uur in de diepvries alvorens op te dienen. Je kan het naar wens garneren met wat vloeibare vegan karamelsaus.

Rooster SS-185685

Prijs € 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
20min.

Vegan matcha pannenkoekjes met frambozenjam

ratings.NaN

Vegan ice-cream with date caramel - Recepten Blend up | Tefal
Vegan matcha pannenkoekjes met frambozenjam