Zachte chocoladecakejes met kokosmelk
- Totale tijd 1u. 28min.
- 25min.
Bereiden - 18min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
1 Ei
1 Eierdooier
80 g Suiker
70 g Mascarpone
8 cl Kokosmelk
25 g Cacaopoeder
120 g Bloem
1 tl Bakpoeder (3 g)
1 Zout
2.5 cl Kokosmelk
70 g Poedersuiker
20 g Geraspte kokos
Geraspte kokos voor de garnering
75 g Mascarpone
15 g Poedersuiker
60 g Geraspte kokos
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de mascarpone, de poedersuiker en de geraspte kokos. Maak 6 balletjes, zo groot als een walnoot.
Stap 2 /6
Klop het ei los met de eierdooier, de suiker en een snufje zout. Voeg de kokosmelk en de mascarpone toe. Klop stevig door. Meng en zeef het bakpoeder, de bloem en het cacaopoeder en roer met een pannenlikker. Schrap het beslag van de wand.
Stap 3 /6
Verdeel de helft van het chocoladebeslag over de muffinvormpjes en plaats in het midden een lepeltje van het kokos-mascarponemengsel. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 4 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen en haal de cakejes uit de vormen.
Stap 5 /6
Meng ondertussen in een kom de kokosmelk, de poedersuiker en de geraspte kokos tot een glad glazuur.
Stap 6 /6
Bestrijk de cakejes als ze goed koud zijn met dit glazuur. Garneer met geraspte kokos.