Chocoladecakejes met vloeibare kersenvulling
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
90 g Bloem
15 g Cacao
1 tl Bakpoeder
1 Ei
70 g Suiker
70 g Margarine
90 g Dikke crème fraîche
Slagroom, gekonfijte kersen of kersen op siroop
90 g Kers
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Zeef boven een kom het bakpoeder, de cacao en de bloem.
Stap 2 /6
Klop in een kom de margarine, de suiker en een snufje zout.
Stap 3 /6
Voeg en ei toe en klop flink.
Stap 4 /6
Voeg als laatste de crème fraîche en de droge ingrediënten toe. Roer goed door elkaar.
Stap 5 /6
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de zes vormpjes (ongeveer 35 g per vormpje). Doe op de bodem van het deeg een theelepel kersenjam (ongeveer 15 g per vormpje). Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes (ongeveer 30 g per vormpje). Zet de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma voor de aangegeven tijd. Haal de vormpjes uit het apparaat, bestrooi ze met cacaopoeder en haal de cakejes uit de vorm. Serveer warm met wat slagroom en enkele gekonfijte kersen.