Zalm tandoori met verfrissende raïta
- Totale tijd 30min.
- 20min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /10
Snij de zalm in blokjes en rol ze door de tandoori-specerijen. Laat marineren in de koelkast.
Stap 2 /10
Roer ¼ van de yoghurt door de specerijen (peper, munt, komijn, zout en peper) en laat dit mengsel trekken in de koelkast.
Stap 3 /10
Pel de tomaat en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
Stap 4 /10
Pel de ui en hak fijn.
Stap 5 /10
Snij de komkommer in tweeën, hol uit met een lepel en snij in blokjes.
Stap 6 /10
Doe de zalm in de ActiFry en breng op smaak. Voeg geen vetstof toe (het natuurlijke vet van de vis volstaat) en sluit de deksel.
Stap 7 /10
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 8 /10
Roer de gekruide yoghurt ondertussen door de rest van de yoghurt, de blokjes tomaat en komkommer en de fijngehakte ui.
Stap 9 /10
Dien de zalmblokjes op in een bodempje saus, in bijvoorbeeld glaasjes of soepborden.
Stap 10 /10
De zalm zal half doorbakken zijn. Als je de vis doorbakken wilt, laat je hem gedurende de aangegeven tijd langer bakken.