Zelfgemaakte fish & chips
- Totale tijd 32min.
- 20min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 straaltje Kabeljauw
Zout, peper
5 el Bloem
2 Eieren
5 el Paneermeel
1 pot Mayonaise
0.5 Citroen
1 tuiltje Dragon
50 g Boter
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Snij de visfilets in grote stukken van ongeveer 4 cm en veeg voorzichtig af aan een velletje keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /4
Neem een kom voor de bloem, een andere kom voor de geklopte eieren en een derde kom voor het paneermeel. Meng de mayonaise met het sap van een halve citroen en de gehakte dragon. Zet het mengsel in de koelkast.
Stap 3 /4
Haal de stukjes kabeljauw door de bloem, het eiermengsel en het paneermeel. Schud vóór elke nieuwe kom de overtollige restjes eraf.
Stap 4 /4
Plaats de grilplaat in de kom, leg de gepaneerde stukjes vis in de kom van het toestel en leg een klontje boter op elk stuk. 2-in-1 mechanische versie: Zet de FISH-stand aan op 170°C voor 12 minuten. 2-in-1 mechanische versie: Zet aan op 170°C gedurende 12 minuten. Serveer met de saus die apart werd gehouden.