Bananencakejes met zacht chocoladehart
- Totale tijd 4u. 50min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 4u. 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
240 g Bloem
2 Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
140 g Witte suiker
260 g Banaan
14 cl Olie
4 cl Citroensap
2 Zout
20 g Poedersuiker
20 g Cacao
80 g Chocolade
16 cl Crème fraîche
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
(VULLING) Verwarm de room en de gebroken chocolade in de magnetron/microgolfoven. Roer glad met een vork. Verdeel over een ijsblokjesdoos voor 6 chocolade-ijsblokjes. Zet de vorm in de diepvries. Laat minstens 4 uur invriezen.
Stap 2 /6
(GEBAK) Zeef boven een kom de bloem, het bakpoeder en het bicarbonaat.
Stap 3 /6
Prak met een vork in een kom de gepelde banaan, de suiker, de olie, het citroensap en een snufje zout.
Stap 4 /6
Voeg de droge ingrediënten toe en bewerk met een vork tot een gelijkmatig beslag. Giet een flinke helft van dit beslag in de muffinvormpjes (40 g per vormpje). Plaats een chocolade-ijsblokje in het midden. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Zet de vormen in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat 5 minuten rusten. Haal de cakejes uit de vormen en serveer warm, gegarneerd met bittere cacao en poedersuiker.