Zachte chocoladecake met courgette
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
390 g Bloem
150 g Cacaopoeder
270 g Zachte boter
420 g Bruine suiker
6 Eieren
660 g Gewassen en geraspte courgette
1 tl Zout (bij zachte boter)
300 g Stukjes chocolade
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
Stap 2 /9
Druk met een houten lepel op de boter om deze zachter te maken. Voeg de helft van de suiker toe. Blijf het mengsel nog een poosje kneden.
Stap 3 /9
Voeg de eierdooiers aan het mengsel toe en vervolgens de geraspte courgette. Meng door elkaar.
Stap 4 /9
Klop de overgebleven eiwitten met wat zout stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop nog 2 tot 4 minuten tot de eiwitten stijf zijn en glanzen. Meng dit door het courgettemengsel.
Stap 5 /9
Zeef de bloem met de cacao en voeg toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar.
Stap 6 /9
Voeg de stukjes chocolade toe. Meng nogmaals door elkaar en giet vervolgens in de bakvorm.
Stap 7 /9
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 8 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 9 /9
Haal de vorm uit de Cake Factory. Haal voorzichtig uit de vorm. Serveer de cake als deze nog warm en zacht is.