Zachte kiwicake met chiazaadjes
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
200 g Vruchtvlees van een kiwi
3 Eieren
140 g Suiker
60 g Yoghurt
5 cl Olie
110 g Bloem
110 g Amandelpoeder
1 tl Bakpoeder
20 g Chiazaadjes
1 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
Stap 2 /9
Doe het vruchtvlees van de kiwi in de kom van je keukenapparaat.
Stap 3 /9
Scheid de eiwitten en eierdooiers. Doe de eierdooiers in de kom van je keukenapparaat en de kiwi en de eiwitten in een kom.
Stap 4 /9
Giet de helft van de suiker in de kom van het keukenapparaat. Mix fijn. Voeg de olie en de yoghurt toe. Mix opnieuw. Voeg vervolgens de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en mix nogmaals.
Stap 5 /9
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop 2 tot 4 minuten totdat de eiwitten mooi glanzen.
Stap 6 /9
Voeg een derde van de stijfgeklopte eiwitten toe aan het cakedeeg en meng door elkaar. Voeg voorzichtig de rest van de eiwitten en het chiazaad toe.
Stap 7 /9
Giet in de bakvorm en zet in de Cake Factory.
Stap 8 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 9 /9
Haal de vorm uit de Cake Factory. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm. Smullen maar!