Bloemkoolroomsoep met blauwe kaas
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
400 g bloemkool
120 g prei, enkel het witte gedeelte
80 g blauwe kaas (bijv. Roquefort)
700 ml water
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /4
Was de bloemkool en de prei. Snijd het witte gedeelte van de prei in schijfjes en snijd de bloemkool in kleine stukjes. Verkruimel de kaas.
Stap 2 /4
Doe de bloemkool, de prei, de kaas en het water in de blenderkan. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Stap 3 /4
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in op 25 minuten. Start het programma.
Stap 4 /4
Schenk de soep in kommen als het programma klaar is en serveer meteen.