Cake van paneermeel, sinaasappel en amandel
- Totale tijd 1u. 10min.
- 15min.
Bereiden - 45min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
12 Eieren
450 g Witte suiker
450 g Dikke crème fraîche
240 g Amandelpoeder
390 g Paneermeel
3 Bakpoeder (30 g)
6 Geroosterd amandelschaafsel
Sinaasappel
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Klop in een kom de eieren, de suiker, de geraspte sinaasappelschil en een snufje zout tot een licht schuimig beslag.
Stap 2 /6
Voeg al kloppend de crème fraîche toe. Voeg dan het amandelpoeder, het paneermeel en het bakpoeder toe en klop door.
Stap 3 /6
Roer het beslag glad en schraap de wand van de kom met een pannenlikker. Giet het beslag in een ingevette en met paneermeel bestoven vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 4 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /6
Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.
Stap 6 /6
Serveer met een salade van uitgesneden sinaasappelpartjes met een snufje kaneel.