Cake
- Totale tijd 1u. 2min.
- 15min.
Bereiden - 42min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
12 Ei
660 g Halfgezouten boter
660 g Suiker
660 g Bloem
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Weeg de 4 eieren in de schaal. Weeg hetzelfde gewicht aan suiker, bloem en boter af.
Stap 2 /6
Doe de boter in een kom en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /6
Scheid ondertussen de eiwitten en eierdooiers en verdeel de suiker in 2 gelijke porties.
Stap 4 /6
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker los. Voeg beetje voor beetje de gesmolten boter toe. Klop telkens nadat er wat toegevoegd is. Voeg de bloem toe en meng met een houten lepel.
Stap 5 /6
Klop de eiwitten stijf. Wanneer ze goed stevig zijn, voeg je de rest van de suiker toe en klop je nog 30 seconden. Meng de eiwitten in 3 delen met het eerste mengsel. Giet het beslag in de vorm en zet in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm. Smullen maar! Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.