Yoghurt cake
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
10 personen
150 g yoghurt
130 g basterdsuiker
7.5 g vanillesuiker (1 zakje)
120 ml zonnebloemolie
3 eieren
230 g bloem
60 g maismeel
8 g bakpoeder (2 theelepels)
Sap van halve citroen
Poedersuiker voor de garnering
Pure chocolade voor de garnering
Bereiding
Stap 1 /5
Giet de yoghurt, suikers, olie en eieren in een grote kom. Klop opnieuw. Voeg de bloem, maïzena, bakpoeder en citroenschil toe. Meng met een spatel tot een glad en gelijkmatig mengsel. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
Stap 2 /5
Beboter een hoge springvorm of Ingenio pan van 28cm diameter. Giet het beslag hierin en bak de cake voor 30 minuten.
Stap 3 /5
Wanneer de oven klaar is, wacht dan met het eruit halen van de taart totdat deze is afgekoeld.
Stap 4 /5
Versier de taart met poedersuiker met behulp van een sjabloon. Je kunt het zelf maken met bakpapier en een schaar. Plaats je sjabloon op de taart en bestrooi met poedersuiker. Verwijder het sjabloon voorzichtig.
Stap 5 /5
Versier de taart met spinnetjes met behulp van met gesmolten pure chocolade uit een spuitzak of boterhamzakje waarvan je het puntje afknipt of een chocoladestift