Caprese kipspiesjes met gegrilde aubergines
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
750 g Aubergines (ongeveer 3)
1 tl Zout
6 cl Olijfolie
40 g Pesto
600 g Kipfilets (ongeveer 4)
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Provençaalse kruiden
1 tl Zout
1 el Balsamicoazijn
24 Kerstomaatjes (ongeveer 300 g)
16 bal Mozzarellabollen (ongeveer 120 g)
1 tuiltje Basilicum
Bereiding
Stap 1 /4
Was de aubergines. Snijd ze in lange plakken van 1 cm dik. Leg ze in een kom, bestrooi met zout en voeg de helft van de olijfolie toe. Meng met de handen zodat alle plakken bedekt zijn. Meng in een kleine kom de pesto met de rest van de olie.
Stap 2 /4
Snijd de kipfilets in 32 blokjes. Leg ze in een saladekom en voeg de knoflooksemolina, Provençaalse kruiden, zout en azijn toe en meng door elkaar. Maak de spiesjes met afwisselend 4 kipblokjes, 3 kerstomaatjes en 2 mozarellaballetjes per spies.
Stap 3 /4
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de aubergineplakken op het bakpapier en gril 5 minuten aan elke kant. Dit moet in twee delen. Leg de aubergines in een schaal en schenk de pesto erover, bestrooi met de helft van de basilicumblaadjes.
Stap 4 /4
Leg de spiesjes op de bakplaat en bak 15 minuten. Draai ze regelmatig om zodat alle kanten gegrild worden. Bestrooi met de rest van de basilicum en serveer met de aubergines.