Gegrilde aubergine met yoghurt en kipgratin met mozzarella
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 teentje Knoflook
0.5 Citroen
1 el Olijfolie
Zout
250 g Dikke yoghurt
500 g Aubergine (2 aubergines)
1 el Olijfolie
Zout, peper
400 g Kerstomaatjes
100 g Rode ui
2 teentje Knoflook
1 el Olijfolie
3.5 el Water
1 el Gedroogde tijm
0.5 tl Chilivlokken
Zout, peper
550 g Kipfilets (4 filets)
1 el Basilicum
120 g Geraspte mozzarella
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Begin met de yoghurtsaus: pel en pers het knoflookteentje met een knoflookpers. Meng met de citroensap, olijfolie en zout. Voeg de yoghurt toe, roer en zet in de koelkast.
Stap 2 /6
Was en halveer de kerstomaatjes. Leg ze in de ovenaccessoire. Pel en snipper de rode ui en knoflookteentjes en doe ze bij de tomaten. Voeg olie, water en de helft van de tijm en chilipoeder toe. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar. Leg de kipfilets erop, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de andere helft van de tijm en chilipoeder.
Stap 3 /6
Was de aubergines en snijd in de lengte door midden. Snijd met een klein mes het vruchtvlees diep in zonder de schil te breken. Bestrijk het vlees met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4 /6
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de aubergines met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat en bak ze 10 minuten. Draai de aubergines om en bak nog 22 minuten.
Stap 5 /6
Haal de aubergines van de bakplaat. Druk de kipfilets zo diep mogelijk in de saus. Bestrooi met basilicum en geraspte mozzarella. Sluit de gril. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat nog 3 minuten bakken totdat de mozzarella bruin kleurt.
Stap 6 /6
Serveer de aubergines met de yoghurtsaus en de gegratineerde kipfilets.