Courgette feta wafels
- Totale tijd 15min.
- 5min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 middelgrote courgette
150 g feta, verkruimeld
200 g bloem
2 eieren
120 ml melk
60 ml olijfolie
1 tl bakpoeder
zout en peper
1 tl dille
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies.
Stap 2 /6
Rasp de courgette fijn en bestrooi met zout. Knijp overtollig vocht uit de geraspte courgette. Dit kan met behulp van een schone theedoek of keukenpapier.
Stap 3 /6
In een grote kom, meng de geraspte courgette, verkruimelde feta, bloem, eieren, melk, olijfolie, bakpoeder en dille goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4 /6
Vet het wafelijzer lichtjes in met olie of bakspray om te voorkomen dat de wafels blijven plakken. Schep een beetje van het wafelbeslag in het midden van elk wafelijzerpatroon.
Stap 5 /6
Sluit het wafelijzer en bak de wafels voor ongeveer 4-6 minuten, of tot de wafels goudbruin en knapperig zijn. Herhaal dit proces met de rest van het beslag tot al het beslag op is.
Stap 6 /6
Serveer de hartige wafels warm, eventueel met een dipsausje zoals tzatziki of gewoon zo, ze zijn heerlijk op zichzelf!