Courgette rolletjes met feta en ricotta
- Totale tijd 1u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 50min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de tomatensaus:
1 witte ui
2 teentje knoflook
1 straaltje olijfolie
400 g tomatenblokjes uit blik
400 g tomaten, in blokjes
1 el oregano
1 el tijm
Zout, peper
Voor de topping:
200 g verkruimelde feta
200 g ricotta
0.5 tl oregano
0.5 tl tijm
1 tl olijfolie
Zout, peper
Voor de lasagne:
3 courgettes
1 handvol pijnboompitten
15 g Parmezaanse kaas
10 bladje verse basilicum
Bereiding
Stap 1 /10
Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert als je op een bakplaat en/of in de oven kookt.
Stap 2 /10
Verwarm de oven voor op 200 °C en plaats het rooster in het midden van de oven.
Stap 3 /10
Pel en snipper de ui en knoflook.
Stap 4 /10
Giet olijfolie in de pan en verwarm tot het thermische signaal volledig rood is geworden voordat je de ingrediënten toevoegt. Voeg de uien en knoflook toe en bak enkele minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
Stap 5 /10
Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, oregano, tijm, zout en peper toe en meng goed met een houten lepel. Laat 10 minuten sudderen en haal van het vuur.
Stap 6 /10
Maak ondertussen de kaasvulling. Doe de feta in een kom. Voeg de ricotta, oregano, tijm en olijfolie toe en vervolgens zout en peper naar smaak. Zet opzij.
Stap 7 /10
Bereid vervolgens de plakjes courgette. Snijd de courgettes in de lengte in plakjes die dun genoeg zijn om gemakkelijk op te rollen. Je kunt een mandoline gebruiken, of ze eenvoudig met de hand snijden met een scherp mes. Bestrooi de courgetteplakjes met een beetje zout en peper. Laat ze 10 minuten staan om zacht te worden.
Stap 8 /10
Leg ongeveer 1 theelepel kaasmengsel op het grotere uiteinde van elk courgetteplakje en rol het op. Leg de rolletjes in de tomatensaus met de opgerolde kant naar boven. Ga door tot je de hele schaal hebt gevuld en bestrooi de broodjes vervolgens met pijnboompitten.
Stap 9 /10
Plaats de pan in de oven en verwijder het Ingenio-handvat en bak ongeveer 40 minuten tot de saus is ingedikt en de ricottavulling er bovenop goudbruin is.
Stap 10 /10
Als je klaar bent met bakken, bevestig je de Ingenio-handgreep opnieuw. Haal de pan uit de pan en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas en basilicum. Geniet er warm van met een groene salade.