Spinazie en feta rolletjes
- Totale tijd 23min.
- 15min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
8 personen
50 g witte ui
180 g spinazie
2 el olijfolie
30 g pijnboompitjes
150 g roomkaas
90 g feta
zout, peper
filodeeg
30 g gesmolten boter
Toebehoren
Normaal rooster
Bereiding
Stap 1 /6
Snipper de ui fijn. Verwijder de spinaziestengels en spoel en laat de bladeren uitlekken.
Stap 2 /6
Giet de olijfolie in een koekenpan en voeg de gesnipperde uien toe. Kook op laag vuur gedurende 1 minuut. Voeg de spinazieblaadjes toe en kook al roerend 3 minuten tot ze geslonken zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 3 /6
Voeg ondertussen in een droge pan de pijnboompitten toe en bak ze onder voortdurend roeren tot ze geroosterd zijn. Stort ze op een klein bord en laat afkoelen. Snijd de feta in kleine blokjes. Doe de roomkaas in een grote kom. Voeg het mengsel van gekookte spinazie en uien toe. Voeg de pijnboompitten en fetablokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed om alle ingrediënten gelijkmatig te verdelen.
Stap 4 /6
Rol een vel filodeeg op het aanrecht, bestrijk het licht met boter en snijd het in 4 driehoeken. Leg de driehoeken in paren neer. Leg een eetlepel vulling (ongeveer 20 g) op de kant tegenover de punt van de driehoek. Spreid de vulling in de lengte uit, in de vorm van een worst. Vouw het vel brikdeeg strak over de vulling en rol het op tot aan de punt. Rol een of twee keer op en vouw de randen naar binnen. Blijf oprollen tot aan de punt van de driehoek. Voeg een beetje boter toe tot de punt om het aan de rol te plakken.
Stap 5 /6
Leg de bladerdeegrolletjes in de Easy Fry en start het NUGGETS programma (200 graden) voor 7 à 8 minuten.
Stap 6 /6
Serveer direct, gegarneerd met muntblaadjes.