Donuts
- Totale tijd 3u. 8min.
- 30min.
Bereiden - 8min.
Koken - 2u. 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
80 g Volle melk
20 g Fijne kristalsuiker
1 tl Droge bakkersgist
200 g Tarwebloem
2 g Zout
10 g Olie
1 Ei
10 g Zachte boter
20 g Bloemsuiker
Bakspray
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm de melk in de magnetron tot het een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat de melk niet te heet is, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe de te rehydrateren gist in een kommetje, samen met de warme melk. Meng. Laat het mengsel 30 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.
Stap 2 /6
Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg de olie, het ei en het mengsel van melk, gist en suiker toe. Kneed 1 minuut met de hand, voeg dan de zachte boter toe en kneed tot het deeg zich begint te vormen (ongeveer 2 minuten). Het deeg moet plakkerig zijn. Dek af met een schone doek en laat 2 uur rijzen. Het volume moet verdrievoudigen.
Stap 3 /6
Draai het deeg om op een met bloem bestoven werkvlak en rol het voorzichtig uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Snijd de donuts uit met een ronde koekjesvorm met een diameter van 7 cm. Gebruik voor het midden een koekjesring van 3 cm. Als je geen koekjesring hebt, dan kan je ook een kom of glas met de juiste grootte gebruiken.
Stap 4 /6
Leg de donuts op vierkante, licht geoliede stukjes aluminiumfolie. Dek af met een schone doek en laat rijzen tot ze twee keer zo groot zijn (ongeveer 30 minuten). Gebruik een bakkwastje om de donuts vóór het bakken voorzichtig met een beetje neutrale olie te bestrijken.
Stap 5 /6
Plaats ze in het apparaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 6 /6
Ga na of ze een goudbruine kleur krijgen. Laat afkoelen op een rooster en bestuif daarna met poedersuiker.