Engelse minicakejes met gekonfijt fruit en rum
- Totale tijd 2u. 53min.
- 20min.
Bereiden - 28min.
Koken - 2u. 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
300 g Bloem
1.5 tl Bakpoeder
210 g Zachte boter
180 g Suiker
3 Eieren
3 Eierdooiers
Sap van een halve citroen
225 g Gekonfijt fruit
120 g Droge rozijnen
12 cl Rum
Toebehoren
Bakvorm voor 21 mini-repen
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de rum en de rozijnen in een kleine steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur direct uit, bedek de pan en laat minstens 2 uur rusten.
Stap 2 /8
Meng in een kom het gekonfijte fruit, het rum-rozijnenmengsel en het citroensap.
Stap 3 /8
Druk met een houten lepel op de boter om deze smeuïg te maken. Doe de suiker erbij en klop gedurende 2 minuten. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.
Stap 4 /8
Voeg het mengsel van gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng door elkaar. Voeg de extra eierdooiers toe en doe de inhoud van de kom met gekonfijt fruit, druiven, rum en citroensap erbij. Meng goed, zodat alle ingrediënten goed worden verspreid.
Stap 5 /8
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de zes cakevormpjes.
Stap 6 /8
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 7 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 8 /8
Haal de vorm uit de Cake Factory. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.