Honingtaart met sinaasappel en Engelse thee
- Totale tijd 1u.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
480 g Bloem
2 Bakpoeder
130 g Amandelpoeder
4 Thee
130 g Honing
180 g Boter
130 g Bruine suiker
34 cl Sinaasappelsap
4 Ei
2 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de sinaasappelsap, honing en de thee (zonder het zakje) in een pan. Breng het mengsel aan de kook en laat 1 minuut koken. Doe het vuur uit en laat 10 minuten intrekken.
Stap 2 /5
Doe in de tussentijd de boter in een kom. Zet de kom in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /5
Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen. Voeg het amandelpoeder toe.
Stap 4 /5
Giet de inhoud van de pan door een zeef in een kom, voeg de boter, de schil van een sinaasappel en een snufje zout toe. Roer goed. Voeg de eieren, eierdooier en de basterdsuiker toe zonder te stoppen met roeren. Voeg als laatste de droge ingrediënten toe en klop goed door.
Stap 5 /5
Giet in de ingevette bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Haal uit de vorm en serveer warm of koud. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.