Vloeibare minicakejes met chocolade
- Totale tijd 38min.
- 15min.
Bereiden - 18min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
270 g Chocolade
210 g Boter
3 Ei
3 Eiwit
105 g Suiker
105 g Bloem
3 Zout
36 Blokjes chocolade
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Vul een kom met de stukjes boter en de in stukken gebroken chocolade. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Maak van de chocolade een glad geheel met een kleine garde.
Stap 2 /6
Doe de eieren en eiwitten, de suiker en drie snufjes zout in een kom en klop met de hand. Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe en meng met een houten lepel.
Stap 3 /6
Voeg de bloem toe en meng tot alle klontjes zijn verdwenen.
Stap 4 /6
Doe in ieder vormpje een eetlepel deeg. Stop er een blokje chocolade in. Bedek met deeg. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat twee minuten rusten in de Cake Factory. Haal de vloeibare cakejes uit het apparaat en laat ze 3 minuten afkoelen. Haal ze vervolgens voorzichtig uit de vormpjes en serveer warm.