Muffins met noten en vloeibare chocoladevulling
- Totale tijd 3u. 48min.
- 30min.
Bereiden - 18min.
Koken - 3u.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
125 g Walnoten
70 g Suiker
55 g Bloem
1 tl Bakpoeder (5 g)
55 g Zachte boter
2 Eieren
110 g Smeltchocolade
45 g Crème fraîche
20 g Boter
20 g Honing
2 cl Melk (20 g)
Cacao voor de buitenkant
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een grote kom.
Stap 2 /6
Doe de boter, de crème fraîche, de honing en de melkganache in een kleine steelpan. Breng aan de kook. Giet over de chocolade en laat 1 minuut rusten. Maak er vervolgens met een kleine garde een glad geheel van. Zet 2 uur in de koelkast om de ganache hard te laten worden.
Stap 3 /6
Doe het cacaopoeder in een kom. Maak ganachetruffels van ongeveer 20 g. Rol ze door de cacao en zet ze in de koelkast.
Stap 4 /6
Doe de noten, de suiker, de bloem en het bakpoeder in de kom van een keukenapparaat. Mix totdat er een fijn poeder ontstaat. Voeg de boter en de eieren toe en mix vervolgens opnieuw enkele seconden om een homogeen beslag te krijgen.
Stap 5 /6
Vul de vormen voor ⅔ met beslag, druk er een truffel in en bedek met de rest van het beslag. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat volledig afkoelen voordat je de koekjes uit de vorm haalt.