Feta brood uit de pan
- Totale tijd 1u. 50min.
- 15min.
Bereiden - 5min.
Koken - 1u. 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
150 g warm water
1 zakje droge gist
0.5 tl suiker
0.5 tl zout
250 g bloem
1 tl olijfolie
150 g feta
1 tl oregano
Bereiding
Stap 1 /6
*Meng het warme water, de suiker en de bakkersgist in een kleine kom. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, zodat de gist niet wordt gedeactiveerd.
Stap 2 /6
*Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, ongeveer 5 tot 10 minuten. Dek het deeg af met een schone doek en laat het 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het in volume verdubbeld is.
Stap 3 /6
*Verdeel het gerezen deeg in zes stukken van gelijke grootte en bestuif je werkblad licht met bloem. Rol elk stuk deeg met een deegroller heel lichtjes uit tot een klein rond brood. Beleg elke ronde met verkruimelde feta en oregano en sluit elk brood goed. Rol opnieuw lichtjes uit met de deegroller.
Stap 4 /6
*Verhit de koekenpan van 28 cm op middelhoog vuur en bestrijk hem met een beetje olijfolie. Wacht tot het thermosignaal helemaal rood is voordat je het brood gaat bakken. Plaats de gevulde broden in de hete pan en laat er ruimte tussen, zodat ze niet blijven plakken. Herhaal indien nodig.
Stap 5 /6
*Bak het brood ongeveer 2 minuten aan elke kant, of tot het goudbruin is en de kaas erin gesmolten is. Draai de broden halverwege de bereidingstijd voorzichtig om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Stap 6 /6
*Zodra alle broodjes gaar en goudbruin zijn, haal je ze uit de pan en laat je ze iets afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.