Gedroogd fruit
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
0.5 Citroen
1 Grote appel
Bereiding
Stap 1 /4
Pers de helft van de citroen uit en giet het sap in een kleine kom met koud water.
Stap 2 /4
Was de appel, verwijder de kern met een appelboor en snijd in zo fijn mogelijke schijfjes (ongeveer 2 mm), het liefst met een mandoline. Dompel de schijfjes onder in citroenwater en dep ze droog met een schone theedoek of een vel keukenpapier.
Stap 3 /4
Leg ze dicht bij elkaar op beide grillplaten van de Easy Fry Oven & Grill zonder dat ze elkaar overlappen. Plaats de grillplaten op de bovenste en middelste roosters. Sluit de deur.
Stap 4 /4
Kook op DEHYDRATION-stand, stel de temperatuur in op 60 °C en de tijd op 6 uur. Controleer aan het einde van het programma de textuur van de appels en droog nog 1 tot 2 uur indien nodig, totdat ze krokant zijn.