Russische cheesecake met gedroogd fruit
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
3 Grote eieren
600 g Tvorog of cottage cheese
100 g Suiker
80 g Zure room of slagroom
1 zeste Citroen
60 g Rozijnen
40 g Fijngesneden gekonfijte sinaasappelschil
2 el Fijne semolina
5 g Boter
3 el Poedersuiker
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Scheid het eiwit van de eidooiers.
Stap 2 /5
Meng de tvorog met de suiker, eidooiers en zure room. Voeg de geraspte citroenschil, rozijnen, gekonfijte sinaasappelschil en semolina toe. Meng goed door.
Stap 3 /5
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
Stap 4 /5
Vet de bodem en zijkanten van de ovenaccessoire in en doe het deeg in de accessoire.
Stap 5 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 30 minuten koken. Laat de cheesecake afkoelen, keer hem om op een schaal en bestrooi met poedersuiker voordat je hem in plakken snijdt en serveert.