Gegrilde biefstuk en champignons in Stroganoffsaus
- Totale tijd 1u. 40min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g Champignons
80 g Grote augurken (ongeveer 3)
30 g Boter
1 snuifje Suiker
2 tl Paprikapoeder
2 el Tomatenpasta
1 tl Mosterd
10 cl Droge witte wijn
150 g Crème fraîche
Zout, peper
2 bladje Laurierblad
1 tuiltje Tijm
1 el Wijnazijn
1 el Zonnebloemolie
1 tl Paprikapoeder
Zout, peper
700 g Biefstuk om als 1 stuk te grillen van 3 tot 4 cm dik (type ribeye of rump steak)
140 g Ui (ongeveer 1)
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de laurierbladeren en tijm heel fijn. Meng met de azijn, olie, paprikapoeder, zout en peper en bedek het vlees met het mengsel. Pel en snipper de ui, doe bij het vlees en marineer ten minste 1 uur.
Stap 2 /6
Was de champignons en snijd in reepjes. Snijd de augurken in kleine stukjes.
Stap 3 /6
Doe de stukken ui in de ovenaccessoire, samen met de in blokjes gesneden boter.
Stap 4 /6
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, voeg de champignons en augurken toe aan de ovenaccessoire. Laat 5 minuten bakken waarbij er regelmatig geroerd wordt. Voeg de suiker, paprikapoeder, tomatenpasta, mosterd, zout en peper toe. Verdun met de witte wijn en room en roer door elkaar.
Stap 5 /6
Leg de biefstuk op de grilplaat en bak 20 minuten. Draai het vlees halverwege om voor een medium tot rood resultaat. Roer ondertussen de champignons regelmatig door.
Stap 6 /6
Als het vlees gaar is, leg het op een snijplank en laat het 5 minuten rusten voordat het vlees gesneden wordt en serveer met de champignonsaus.