Gepaneerd varkensvlees
- Totale tijd 1u. 18min.
- 1u.
Bereiden - 18min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /15
Ontbeen de varkenskoteletten. Snijd elke ontbeende kotelet in 5 stukken.
Stap 2 /15
Kruid met peper en zout.
Stap 3 /15
Doe de bloem, de eieren en het paneermeel in drie afzonderlijke kommen.
Stap 4 /15
Klop de eieren los.
Stap 5 /15
Neem een stuk vlees en haal het door de bloem. Haal het eruit en klop af op de rand van een kom om de overtollige bloem te verwijderen.
Stap 6 /15
Haal het door het ei. Bedek alle kanten. Tik zachtjes af om het overtollige ei te verwijderen.
Stap 7 /15
Haal het nu door het paneermeel. Goed bedekken aan alle kanten. Druk indien nodig aan om het paneermeel vast te hechten. Zet opzij.
Stap 8 /15
Herhaal dit voor elk stukje vlees.
Stap 9 /15
Smeer het gepaneerde vlees aan beide kanten met behulp van een penseel in met olie.
Stap 10 /15
Zet het ingeoliede vlees 30 min. in de koelkast.
Stap 11 /15
Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip. Sluit het deksel.
Stap 12 /15
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 13 /15
Doe de ingrediënten voorzichtig in de Actifry. Probeer de ingrediënten in één enkele laag te leggen. Sluit het deksel.
Stap 14 /15
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 15 /15
Dien het gepaneerde varkensvlees op met geroerbakte peultjes en wortelen.