Gepaneerd varkensvlees
Tefal
Recept van Tefal

Gepaneerd varkensvlees

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 18min.
  • Bereiden
    1u.
  • Koken
    18min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

Bereiding

Stap 1 /15

Ontbeen de varkenskoteletten. Snijd elke ontbeende kotelet in 5 stukken.

Stap 2 /15

Kruid met peper en zout.

Stap 3 /15

Doe de bloem, de eieren en het paneermeel in drie afzonderlijke kommen.

Stap 4 /15

Klop de eieren los.

Stap 5 /15

Neem een stuk vlees en haal het door de bloem. Haal het eruit en klop af op de rand van een kom om de overtollige bloem te verwijderen.

Stap 6 /15

Haal het door het ei. Bedek alle kanten. Tik zachtjes af om het overtollige ei te verwijderen.

Stap 7 /15

Haal het nu door het paneermeel. Goed bedekken aan alle kanten. Druk indien nodig aan om het paneermeel vast te hechten. Zet opzij.

Stap 8 /15

Herhaal dit voor elk stukje vlees.

Stap 9 /15

Smeer het gepaneerde vlees aan beide kanten met behulp van een penseel in met olie.

Stap 10 /15

Zet het ingeoliede vlees 30 min. in de koelkast.

Stap 11 /15

Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip. Sluit het deksel.

Stap 12 /15

Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.

Stap 13 /15

Doe de ingrediënten voorzichtig in de Actifry. Probeer de ingrediënten in één enkele laag te leggen. Sluit het deksel.

Stap 14 /15

Laat volgens de aangegeven tijd bakken.

Stap 15 /15

Dien het gepaneerde varkensvlees op met geroerbakte peultjes en wortelen.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760