Gepaneerde garnalen
- Totale tijd 1u. 12min.
- 1u.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /14
Pel de scampi. Laat het uiteinde van de schaal eraan.
Stap 2 /14
Doe de bloem, de eieren en het paneermeel in drie afzonderlijke kommen.
Stap 3 /14
Klop de eieren los.
Stap 4 /14
Neem een scampi en haal door de bloem. Haal hem eruit en klop af op de rand van een kom om de overtollige bloem te verwijderen.
Stap 5 /14
Haal hem door het ei. Bedek alle kanten. Tik zachtjes af om het overtollige ei te verwijderen.
Stap 6 /14
Haal nu door het paneermeel. Bedek goed aan alle kanten. Druk indien nodig aan om het paneermeel vast te hechten. Zet opzij.
Stap 7 /14
Herhaal dit voor elke scampi.
Stap 8 /14
Smeer de gepaneerde scampi aan beide kanten met behulp van een penseel in met olie.
Stap 9 /14
Zet de ingeoliede scampi 30 min. in de koelkast.
Stap 10 /14
Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip en sluit het deksel.
Stap 11 /14
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 12 /14
Doe de ingrediënten voorzichtig in de Actifry. Probeer de ingrediënten in één enkele laag te leggen. Sluit het deksel.
Stap 13 /14
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 14 /14
Maak voor de presentatie een groenteverrine en schik er 3 of 4 gepaneerde scampi op. Op zich zijn ze het perfecte borrelhapje.