Garnalen en sperziebonen in tempurabeslag met bier
- Totale tijd 35min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
VIS INGREDIËNTEN:
8 Grote garnalen
1 Eidooier
22 cl Water
70 g Bloem
35 g Maïzena
1.5 tl Bakpoeder
150 g Panko paneermeel
Zout, peper
BIJGERECHT INGREDIËNTEN:
450 g Sperziebonen
60 g Bloem
140 g Bloem
1 tl Komijnpoeder
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
15 cl Bier
Zout, peper
SAUS INGREDIËNTEN:
170 g Mayonaise
20 g Srirachasaus
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /10
Pel de garnalen, maar laat de staarten eraan zitten. Meng de eidooiers en het water in een grote kom. Voeg de bloem, maïzena en natriumcarbonaat toe en klop door elkaar. Zet een uur weg in de koelkast.
Stap 2 /10
Doe het paneermeel, zout en peper in een diep bord. Doop de garnalen in het tempurabeslag en vervolgens in de bloem.
Stap 3 /10
Meng in een kleine kom de mayonaise, srirachasaus, knoflook, ui, zout en peper. Zet aan de kant.
Stap 4 /10
Meng de sperziebonen in een grote kom met de eerste portie bloem. Meng de rest van de bloem in een grote kom met de komijn, knoflook, ui, zout en peper. Giet geleidelijk het bier erbij en roer tot een dik beslag. Voeg de sperziebonen toe en bedek ze goed met het beslag.
Stap 5 /10
Zet lade 1 aan. Leg de gepaneerde garnalen op de plaat in lade 1.
Stap 6 /10
Zet lade 2 aan. Leg de sperziebonen op de plaat in lade 2.
Stap 7 /10
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 8 /10
Roer de sperziebonen halverwege het kookproces om.
Stap 9 /10
Zorg ervoor dat de garnalen goed gaar zijn; dit kan variëren afhankelijk van de grootte.
Stap 10 /10
Serveer de garnalen met de sperziebonen en de saus.