Glutenvrije gepaneerde kipfilets
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
240 g glutenvrije paneermeel
120 g glutenvrije panko paneermeel
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels gedroogde peterselie
1 tl zout
4 grote eieren
900 g kipfilet, in reepjes
90 ml olijfolie
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Meng in een grote kom paneermeel, knoflookpoeder, peterselie en zout door elkaar. Doe de eieren in een tweede kom en klop ze met een vork los.
Stap 2 /4
Zet de standaardplaat in de kom van het apparaat. Leg een vel bakpapier op de plaat. Paneer de kipreepjes door ze eerst door de eieren te halen en vervolgens door het paneermeelmengsel. Leg de helft van de gepaneerde reepjes op het vel bakpapier.
Stap 3 /4
Zet 10 minuten aan op de NUGGETS-stand. Draai de kipreepjes halverwege om.
Stap 4 /4
Herhaal dit proces met de resterende reepjes.