Granita van chai met appelsap, kaneel en pompoen
- Totale tijd 6u. 10min.
- 5min.
Bereiden - 5min.
Koken - 6u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 Chai theezakjes
40 cl Appelsap
100 g Pompoen
2 el Honing
2 takje Rozemarijn
2 tl Kaneel
Bereiding
Stap 1 /5
Laat de theezakjes in 20 cl water trekken. Voeg het appelsap en een theelepel kaneel toe aan de thee en meng goed.
Stap 2 /5
Vul een ijsblokjesbakje met het mengsel en vries in.
Stap 3 /5
Snijd de pompoen in kleine blokjes en karamelliseer ze in een pan met de honing en de overgebleven kaneel.
Stap 4 /5
Wacht tot de ijsblokjes bevroren zijn en doe ze vervolgens in de blender. Vermaal ze met het Ice Crush-programma om een granita te krijgen.
Stap 5 /5
Schenk in glazen en garneer met een paar blokjes gekarameliseerde pompoen en een takje rozemarijn.