Carrot and cumin hummus
- Totale tijd 21min.
- 5min.
Bereiden - 16min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
10 cl Water
3 el Citroensap
30 g Tahine (sesampasta)
3 el Olijfolie
200 g Kikkererwten, gekookt en afgegoten
160 g Wortelen
2 teentje Knoflookteentjes
1 tl Kurkuma
1 el Sesamzaadjes
1 el Verse koriander
Zout en peper
Toebehoren
400 mL drinkfles 700 mL drinkfles
Bereiding
Stap 1 /3
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /3
Doe alle ingrediënten in het apparaat, te beginnen met het water. Hou het sesamzaad en de koriander voor later: deze dienen om het gerecht achteraf te garneren. Bevestig de mesjes op de OTG-fles en zet hem vast op de basis. En blenden maar!
Stap 3 /3
Breng op smaak met kruiden en citroensap. Pas de hoeveelheden desgewenst aan. Dien de hummus op met flatbread. Garneer met enkele sesamzaadjes en wat gehakte koriander.